Project Carousel USB – 1.7.2 Has Been Fully Released

Take a look at https://www.projectcarouselusb.eu

PCUAE – 1.7.2 Bugfixes en nieuwe menu’s op CTRL-F-toetsen, RetroArch is nu toegevoegd als een moduspakket.

Het is nu volledig vrijgegeven voor iedereen.
============================

Alle setup exe-bestanden zijn vrij van virussen en zijn schoon, ik denk dat je dat nu wel weet.. 

:)

Jij kan ze uitpakken en openen met 7zip omdat het gecomprimeerde archieven zijn, je kunt ze hernoemen van ‘.exe’ naar ‘.zip’ en ze op die manier openen met 7zip als je dat ook wilt.

***Belangrijk ***NIEUW***  PCUAE heeft nu geen games , Favorites_1 is nu verwijderd, je zult ze zelf moeten toevoegen met PCU Game Manager of met ` pcuae-the-carousel-games-pack-setup. exe`, Omdat er geen inbegrepen spelen, als het niet een game map niet ziet in` USB: // Carousel_Games / Games ‘ map dan zal het opstarten Firmware modus automatisch dus het moet een game map toegevoegd aan de `USB: // Carousel_Games/Games ‘ map zodat het games in de map kan zien om de PCUAE-modus in te schakelen , het hoeft nu niet meer de naam Favorieten te hebben , de map kan nu elke naam hebben.. :)

PCUAE-supporters kunnen nu een versie van PCUAE downloaden met alles inbegrepen, Alle spellen, alle modi, het heet `pcuse-1.71-project carousel usb-supporters-edition-setup.exe` en is ongeveer 4 GB groot, dus ongeveer 9 GB na installatie.

Hoe PCUAE te installeren is hier –  thec64community.online/thread/978/easy-layman-terms-pcuae-walkthrough

Ik zou jezelf wat tijd geven om de walkthrough te lezen, te begrijpen en alles in je op te nemen… :)

PCUAE installeren is eenvoudig als je weet hoe…:)Tip: als je merkt dat je problemen hebt met verschillende USB-sticks en waarop PCUAE wordt uitgevoerd, gebruik dan een SD-kaart, ik gebruik een SD-kaart met de mijne en een 3 USB-poort SD-kaarthub en elke SD-kaart die ik met PCUAE heb gebruikt, werkt vanaf Kingston naar Sandisk, ik gebruik een Micro SD-kaart en een adapter in de USB-hub, zodat deze alleen de grotere sleuf ziet en ik heb nooit een probleem gehad met het laden van PCUAE.

Ik heb zojuist PCUAE overgezet van een 16GB Kingston naar een 32GB Sandisk SD-kaart en het laadde de eerste keer zonder problemen, het werkt naar behoren, want je verandert alleen de opslag, niet het USB-apparaat, dus het is altijd hetzelfde USB-apparaat waarvan het wordt geladen.

Ik heb een Sandisk SD-kaart van 4 GB (niet Micro) zo goed gebruikt voor PCUAE, het was van mijn Nintendo DSi.

Wanneer u de SD-kaartadapter in de lezer steekt, pas dan op dat u deze niet beschadigt, zorg ervoor dat deze goed is geplaatst, ik heb 2 van mijn SD-kaartadapters beschadigd waar het plastic brak waar de gouden tanden zijn als het niet in de sleuf wordt geplaatst naar behoren.

Dit is de hub die ik gebruik…  www.amazon.co.uk/Reader-Atolla-Splitter-Individual-Switches/dp/B0899YQDDR

Je kunt deze net zo goed gebruiken, ik gebruikte deze voordat ik de Atolla kreeg.

ANKER USB 3.0 Kaartlezer 8-in-1, ook hier gebruik je het grotere slot op.

uk.anker.com/products/o7651?currency=GBP&variant=37338651328676

=================================== ================================================== ==========

Wat is er nieuw
=========

In PCUAE-modus…

De CTRL+F-toetsen zijn nu bijgewerkt.

Druk op…

CTRL+F1 voor het menu Help

CTRL+F3 voor het menu Carousel Changer

CTRL+F5 voor het menu Mode Changer

CTRL+F7 voor PCUAE-optiemenu of Menu+LFire-knoppen.

Carousel Gamelist Loader is nog steeds CTRL+LSHIFT+F7 of Menu+RFire-knoppen.

Wijzig de Info Game Slots om de nieuwe F-toetsen nu op het Carousel-scherm weer te geven, zodat ze zullen veranderen wanneer je een moduspakket installeert.


Ik moest de Mode Packs een beetje veranderen om de nieuwe F-toetscombinaties te laten werken, dus ze zijn ook bijgewerkt.

Game Packs zijn hetzelfde.

Als je nu een emulator (of RetroArch) verlaat, wordt het Mode Changer-menu geladen, zodat je nu van modus kunt wisselen in een modus … :)

F-toetsen zijn gewijzigd in de modi
======================

Als u in een emulator of in RetroArch op…

CTRL+F1 drukt voor het Help-menu

CTRL+F3 Om terug te gaan naar PCUAE-modus

CTRL+F5 voor het

moduswisselaarmenu CTRL+F7 voor PCUAE-optiemenu (PCUAE-modus) of VICE-configuratiemenu (VICE-modus).

Alle knoppen op THEC64 Joystick zijn hetzelfde.


Over gadgetmodus
=============

Een vinkje toegevoegd in Gadget-modus – USB-modus (PCU Game Manager-modus), het controleert de USB-stick nadat deze uit de pc is verwijderd en geeft deze terug aan de machine, om te controleren of alles in orde is, moet u aan het einde op Return drukken van de controle en het wordt dan geladen in het menu Moduswisselaar, de controle duurt ongeveer 20 seconden, wat de dosis is, kopieert 3 bestanden naar de USB-stick en controleert of hij ze kan zien, als hij ze kan zien, is de USB-stick in orde , als het ze niet kan zien en een probleem heeft met het maken van de bestanden, dan mislukt de controle en raadt u dan aan om uw USB-stick te formatteren en PCUAE opnieuw te installeren.

Gebruik NOOIT Gadget-modus – USB-modus zonder een USB A naar A-kabel aangesloten, omdat deze de USB-stick kan verknoeien, omdat hij de USB-stick niet uit de pc kan verwijderen, hij zet hem nog steeds in de USB-modus zonder dat de kabel is aangesloten dus de modus kan niet goed worden gedeactiveerd.

Atari Mode heeft nu de Atari 5200 emulator toegevoegd, gebruik gewoon de combotoetsen CTRL+3 in ATARI Mode en het zal overschakelen naar de Atari 5200 Emulator, meer info hierover hieronder.


RetroArch-modus is eindelijk toegevoegd. 

:)

=========================================== ==================================================

Hoe de Atari-emulators in ATARI-modus te gebruiken

=================================

Als u games wilt spelen in ATARI Mode moet je het ATARI Mode Game Pack installeren nadat je het Atari Mode Pack hebt geïnstalleerd.
================================================== =========================================

Wanneer u in de Atari-modus bent als u op drukt CTRL+9 het zal een helppagina laden waarin wordt uitgelegd hoe de Atari-modus te gebruiken en hoe elke emulator te gebruiken .

Bij het wisselen van emulator schakelt het niet zoals Vice Mode-dosis, want om de een of andere reden waarvan ik nog niet heb begrepen waarom, zou het een zwart scherm krijgen en geen emulator, dus om het probleem te omzeilen moet ik de machine laten doen een herstart, dan werkt de emulatorschakelaar prima en wordt de emulator op het scherm weergegeven, dus daarom lijkt het misschien langer te duren om van emulator te wisselen, het zou niet meer dan 30 seconden moeten duren om van Emulator van Atari800 Emulator naar Atari++ Emulator te wisselen.

ATARI Mode nu  heeft 3 emulators om uit te kiezen, Atari 800/XL/XE/XEGS,  Atari++  en  Atari 5200  Emulators.

CTRL+1 – Laad een spel in Atari800 Emulator
================================

Open Menu – F1 selecteer vervolgens Run Atari Program en druk op RETURN om de map extragames/Atari_8bit op de USB-stick te openen, ga naar een van de mappen waaruit u wilt laden (mappen Cartridges, Disks of Tapes) om uit een menu-item te komen druk op TAB of Restore Key, nadat u dat hebt gedaan, moet u naar Cartridgebeheer gaan, om naar een item in het menu te gaan, kunt u op de eerste letter op het toetsenbord drukken waarmee het begint, dus als u op C op het toetsenbord drukt, wordt het gemarkeerd Cartridgebeheer, dan drukt u gewoon op Return om dat item te openen, en dan kunt u de Donkey Kong-cartridge verwijderen door erop te markeren en op de INST DEL-toets te drukken om het te verwijderen, gebruik de Tab- of Restore-toets om eruit te komen en het menu te sluiten en nu wordt het spel dat je hebt geselecteerd, uitgevoerd.

F-toetsen: F1 = Menutoets, F3 = Optietoets, F5 Selectietoets, F7 = Starttoets.

Om een ​​spel in Atari++ Emulator te laden

U kunt de THEC64-joystick gebruiken om door het Atari++-menu te bewegen, om het te laten werken, drukt u eenmaal op vuur en beweegt u vervolgens naar rechts en vervolgens naar links met de joystick en u zou de kleine muispijl naar het volgende item moeten zien gaan in het menu kun je ook een USB-muis aansluiten en die in plaats daarvan gebruiken, dat werkt ook.

Voor ROMS (Cartridges) – Selecteer Cartridge, open je rom/bin image uit de map extragames/Atari_8bit/Cartridges, selecteer Cart Type (vink een vakje aan, bijv. 16k), klik vervolgens op Preferences – Exit Menu and Continue

For Disc Images – Selecteer Disk Drive en zorg ervoor dat het is ingeschakeld door op Enable.1 te drukken, open vervolgens uw atr-afbeelding vanuit de map extragames/Atari_Games/Disk, klik vervolgens op Voorkeuren – Koude start, Menu afsluiten en doorgaan.

CTRL+2 – Laad een spel in Atari++ Emulator
===============================

U kunt de THEC64-joystick gebruiken om door het Atari++-menu te bewegen, druk op vuur één keer en beweeg dan naar rechts en dan naar links met de joystick en je zou de kleine muispijl naar het volgende item in het menu moeten zien gaan, je kunt ook een USB-muis aansluiten en die in plaats daarvan gebruiken, dat werkt ook.

Voor ROMS (Cartridges) – Selecteer Cartridge, open je rom/bin image uit de map extragames/Atari_Games/Cartridges, selecteer Cart Type (vink een vakje aan, bijv. 16k), klik vervolgens op Preferences – Exit Menu and Continue

For Disc Images – Selecteer Disk Drive en zorg ervoor dat het is ingeschakeld door op Enable.1 te drukken, open vervolgens uw atr-afbeelding vanuit de map extragames/Atari_Games/Disk, klik vervolgens op Voorkeuren – Koude start, Menu afsluiten en doorgaan.

CTRL+3 –  Laad een spel in Atari5200 Emulator 
===============================

(Dit is nog niet toegevoegd aan de helppagina, maar dat zal het wel worden)

Het is hetzelfde als Atari 800-spellen laden.

De emulator crasht op zijn BIOS-scherm, maak je geen zorgen, dat is normaal, open gewoon Menu met F1 en selecteer vervolgens Atari-programma uitvoeren en druk op RETURN om de map Extragames/Atari-5200 op de USB-stick te openen, ga naar een van de games die je wilt om te laden van, om uit een menu-item te komen, druk op TAB of Restore-toets, nadat u dat hebt gedaan, moet u naar Cartridgebeheer gaan, om naar een item in het menu te gaan kunt u op de eerste letter op het toetsenbord drukken het begint met dus als u op C op het toetsenbord drukt, wordt Cartridgebeheer gemarkeerd en drukt u gewoon op Return om dat item te openen.

Je doet in principe hetzelfde als bij het laden van Atari 800-spellen, want het is dezelfde emulator, de Atari 800-emulator staat hieronder.

F-toetsen: F1 = Menutoets, F3 = Optietoets, F5 Selectietoets, F7 = Starttoets.

================================================== =============================================

Er zijn veel nieuwe Kenmerken.

***Belangrijk *** PCUAE heeft nu geen games , Carousel Gamelist Favorites is nu verwijderd, je zult ze zelf moeten toevoegen met PCU Game Manager of een Game Pack gebruiken, want er zijn geen games inbegrepen, als dat niet zo is zie je een folder Favorites_1 in ‘USB: // Carousel_Games / Games’ map dan zal het opstarten Firmware modus automatisch dus het moet eenDe map Favorites_1 wordt aan de map Games toegevoegd om de games in de map te kunnen zien om de PCUAE-modus in te schakelen .

• Het heeft nu 6 hoofdmodi – PCUAE-modus, VICE-modus, Linux-modus, Atari-modus RetroArch-modus en  Firmware-modus,  het heeft andere modi om van te houden – Gadget-modus en Full Border-modus, kijk in het Help-menu voor meer info.

• Draai de Atari-modus en verken Atari800, 800XL, 65XL, 130XLE, laad alle schijf-,  tape- en cartridge-  images, het bevat 2 emulators Atari800 Emulator en Atari++ Emulator.

• Draai de VICE-modus en verken PET, Vic20, C64, Plus/4, C128, Super CPU C64 en C64 DTV met Games Menu, je kunt nu van je machine een volledig werkende C64DTV maken… 

:)

.

• Draai Linux Mode als je het optionele pakket downloadt. Het werd oorspronkelijk toegevoegd aan PCUAIO maar werd te groot, dus ik heb het nu gesplitst en Linux Mode staat in zijn eigen map in de downloadmap.

• Draai de RetroArch-modus en speel NES, SNES, Game Gear, Master System, Mega Drive-spellen en nog veel meer.

• Firmware-modus – upgrade zonder de PCUAE-stick te verwijderen (Dit wordt automatisch uitgevoerd omdat Geen games inbegrepen, om PCUAE-modus in te schakelen, voeg pcuae-the-carousel-games-pack-setup.exe toe.)

• Gadget-modus – voeg games toe via USB, toegang de Nand, je kunt nu de Gadget Mode Virtual Serial Com Port Device ttyGS0 gebruiken om het aan te sluiten op VICE Mode en de C64-emulator of een emulator die het seriële apparaat kan gebruiken, je kunt het inschakelen in PCUAEOM, maar het moet worden getest, zal een post er binnenkort over om te kijken of iemand interesse heeft.

• Ingebouwde Help-tekst, Het Help-menu.

• Midnight Commander – Beheer uw bestanden op uw USB-stick. Wijzig de naam van een afbeelding of voeg er een vlag aan toe, zoals: game.d64 in game_AD.d64 om Accurate Disk voor die afbeelding in File Loader in te schakelen.

• Voer PCUAE uit in het Nederlands of Engels – meer talen volgen – kunt u helpen vertalen?

• Schakel de VICE-modus uit en start de volgende keer direct op naar VICE op de door jou gekozen machine.

• Verberg het opstartscherm (Splash Screens) en demp de joysticknavigatie in de Carousel, ik heb dit toegevoegd omdat ik het geluid erg vervelend vond en het is te hard in de firmware, als je de joystick continu beweegt hoor je de achtergrondmuziek niet.

• Draai PCUAE/VICE-modi in JiffyDos-modus, C64- en VIC-20-versies worden ondersteund.

• Veel meer dingen om uit te proberen.

PCUAE-modus kan onthouden welke carrousel voor het laatst is uitgevoerd, dus start die carrousel vanaf het opstarten, wanneer u PCUAE voor het eerst uitvoert, wordt nu de juiste carrousel uitgevoerd die bij uw machine past, zodat de carrousel wordt geladen die overeenkomt met uw firmware, dus als u PCUAE laadt in THEC64 Mini het laadt de carrousel van de Mini, Argent 1.5.2 en als je PCUAE laadt in THEC64 Maxi/THEVIC20, laadt het ook de juiste carrousel voor hen, Aroma of Ares 1.5.2 carrousels.

Ik kwam hier achter toen ik VICE Mode aan het bouwen was, VICE Mode werkt op dezelfde manier als hoe het onthoudt welke emulator het laatst is uitgevoerd, C64 werkt standaard, maar als je VIC-20 laadt en afsluit en dan opnieuw start, dan zal het de VIC opstarten. 20 emulator opnieuw als je nog steeds in de VICE-modus bent, je kunt teruggaan naar de PCUAE-modus en dan de VICE-modus opnieuw laden en het zal nog steeds onthouden welke emulator het laatst is uitgevoerd, ik vind het best cool. 

:)

Het kan nu de laatste gamelijst laden die is geladen door CGL ‘Carousel Gamelist Loader’ (CTRL + SHIFT + F7 of THEC64 Joystick – Menu-knop + Right Fire-knop) wanneer je PCUAE opstart of PCUAE-modus laadt, als het Gamelist-scherm wordt geladen VIC 20 H naar R en wanneer je de machine uit- en weer aanzet of PCUAE-modus herlaadt vanuit VICE-modus/Linux-modus, wordt het spellijstscherm VIC 20 H naar R opnieuw geladen.
Als je alle gamelist-mappen in ‘USB://Carousel_Games/Games/’ vervangt, dan zal PCUAE de eerste keer starten nadat je de gamelist-mappen hebt vervangen, het zal een zwart scherm laden, dit komt omdat het nog steeds de laatste map leest die was er, dat is er nu niet omdat je het hebt verwijderd, dus alles wat je hoeft te doen om een ​​van de nieuwe mappen te lezen, is door ‘Carousel Gamelist Loader’ opnieuw uit te voeren en een gamelijst te laden en dan zal het die gamelijst lezen en herstel het zwarte scherm.

Nu kan het overeenkomen met de firmwarecarrousel van uw machine en deze laden wanneer u de PCUAE-modus voor het eerst uitvoert, maar als u naar een andere carrousel overschakelt met CTRL + F3, F5 of F7, onthoudt het die carrousel en laadt het de volgende keer dat u het uitschakelt en weer aan of laad PCUAE-modus opnieuw vanuit VICE-modus of Linux-modus, als het THEVIC20-carrousel laadt dat overeenkomt met uw machine, maar u drukt op CTRL + F3 om het te wijzigen in TheCarousel 4All 1.3.2 zodat het THEC64 Maxi-carrousel versie 1.3.2 laadt , om terug te gaan naar THEVIC20 Carousel moet je het inschakelen in het PCUAE Option Menu Page 2 optie 6 ‘Wat TheCarousel gebruikt CTRL+F7’ en het veranderen in Ares 1.5.2 zodat de snelkoppeling werkt met Ares THEVIC20 Carousel versie 1.5.2 Meer info over CTRL+F7 verderop in de post.

U kunt nu uw Controller of Joystick GUID in PCUAE vinden, om een ​​nieuwe Controller of Joystick toe te voegen, zoek naar ‘Hoe de Joystick GUID te krijgen’, informatie hierover vindt u in het Help-menu en plus hoe u de SDL2 Game Tool gebruikt ook mee, zodat u de hele GUID-toewijzingsreeks kunt maken met PCUAE Now.

Elk probleem dat je hebt met PCUAE 1.7.1, post dan alsjeblieft in deze thread.

Je kunt het nu hier downloaden…  projectcarouselusb.online/pcuae-pre-release-1-7-0

Ik heb nu een nieuwe PCUAE Supporters Group aan het forum toegevoegd als dank voor het steunen van PCUAE.

Geniet van PCUAE 1.7.1

SpannerNick

Info over THECarousel 1.5.2
=================

Hoe de nieuwe functies te gebruiken

Versie 1.5.2 – Wijzigingen en toevoegingen

* [THEC64 Europees formaat op volledige grootte] Lost ontbrekende Bluestar-carrouselomslagafbeelding op die onder bepaalde omstandigheden in release v1.5.1 werd verbroken

* [Alle modellen] Voegt C64-joystickpoortselectie toe; zie onderstaande opmerkingen

* [THEC64 Mini] Voegt alleen C64 Classic-modus toe

* [THEC64 Mini] Voegt disk swapping toe voor spellen met meerdere schijven

* [THEC64 Mini] Voegt soft- en hard-reset-sneltoetsen toe aan Classic-modus; zie onderstaande opmerkingen

* [THEC64 Mini] Voegt ondersteuning voor de bevriezingsknop toe aan de klassieke modus; zie onderstaande opmerkingen

* [Alle modellen] Voegt Commodore REU-ondersteuning toe met 512K, 2MB of 16MB als bestandsnaamvlaggen of CJM-parameters; zie onderstaande opmerkingen

1.5.2 opmerkingen:

Om REU-ondersteuning in te schakelen, kunt u een bestandsnaamvlag of een CJM-bestandsparameter gebruiken. Merk op dat REU-ondersteuning niet werkt met VIC20-software.

Gebruik een van de volgende opties om een ​​bestandsnaamvlag te gebruiken:

R5 = 512K REU ingeschakeld

R2 = 2 MB REU ingeschakeld

RM = 16 MB REU ingeschakeld

Bijvoorbeeld: myreudisk_R5.d64

Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie over het gebruik van bestandsnaamvlaggen.

Gebruik een van de volgende parameters om te selecteren met een CJM-bestand: 

reu512 = 512K REU ingeschakeld

reu2048 = 2 MB REU ingeschakeld

reu16384 = 16 MB REU ingeschakeld

Bijvoorbeeld: X:64,reu16384

Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie over het maken van CJM-bestanden.

* Programma’s blijven in het geheugen.

Om de gebruikte joystick te wisselen tussen joystickpoort 1 of poort 2 wanneer een C64-programma wordt uitgevoerd, houdt u de THEC64-joystick ☰(Menu)-knop ingedrukt en drukt u vervolgens op joystick Ⓐ(A) voor poort 1 of joystick Ⓑ(B) voor poort 2. Dit zal de J1-bestandsnaamvlag of de instelling van de primaire CJM-poort overschrijven, indien een van beide is opgegeven.

Voor het uitvoeren van een zachte of harde reset, of het bevriezen van cartridges op de THEC64 Mini, hebt u een compatibel USB-pc-toetsenbord nodig.

Een zachte reset kan worden uitgevoerd door de linker shift-toets ingedrukt te houden en op F12 te drukken in de klassieke modus. Hierdoor blijft het grootste deel van het C64-geheugen normaal * intact.

Een harde reset wordt gedaan door de linker shift-toets en de Windows-toets ingedrukt te houden en op F12 te drukken in de klassieke modus. Hiermee wordt het C64-geheugen gereset en gewist.

Een cartridge bevriezen wordt gedaan door de rechter shift-toets ingedrukt te houden en vervolgens op F12 te drukken in de klassieke modus. Als u een geschikte cartridge-image gebruikt, zoals een Super Snapshot of Action Replay, worden de ingebouwde cartridgefuncties geactiveerd terwijl het C64-geheugen * intact blijft.